Fjordox - A világ első kézműves stílusú SSC-jénél jártunk

A Colibri stábja a nyitott ajtók elkötelezett híve. Ösztönözzük a cégeket, hogy mutassák meg a valós munkakörnyezetet, a fejlődési lehetőségeket és karrier lehetőségeket. Engedjenek bepillantást a fiatal gyakornok és pályakezdő kollégák mindennapjaiba. Sorozatunk első állomásán a Fjordox nevű SSC-nél jártuk, amely mindössze májusban nyitotta meg a kapuit, de munkakörnyezetével, fiatalos csapatával, egyéniségeknek teret adó légkörével máris lenyűgözött minket.

Faragott, egyedi asztalok, kutyatál a szék mellett, farönkökön lévő növényektől zöldellő környezet és egy dinamikus, de mindig mosolygós norvég főnök. Fél 10 és hamarosan indul a státusz meeting a világ első kézműves stílusban működő SSC-jénél Budapesten az Árpád híd pesti hídfőjénél.

Beszélgető partnerünk Matthias Olsen (Chief Strategy Officer) kedvenc bögréjével (rajta Leader, alatta áthúzva Boss felirat) a kezében kortyolgatja a kávéját és közben bemutatja a nemrég átadott irodát. Matthias Bergenből (Norvégia), a cég központjából tette át a székhelyét és ahogy mondja, nem is kerülhetett volna jobb helyre.
„Fiatal csapatot építünk, most 17-en vagyunk, év végéig el szeretnénk érni az 50 főt, jövőre célunk újabb 120 kolléga felvétele. Aki most csatlakozik hozzánk, az garantáltan beleépítheti az egyéniségét a cég alapjaiba.”
Ez olyannyira igaz, hogy a friss kollégák maguk építhetik fel saját asztalukat, alapanyagot és tippeket is kapnak hozzá, de ők határozzák meg, milyen legyen a végtermék. A kötelező elemek (számítógép és monitor) mellett maguk alakíthatják ki környezetüket, ebben nem korlátozzák őket.
„Máshol maximum 1-2 személyes tárgyat vihetnek magukkal a kollégák és szigorúan szabályozott az asztalon lévő eszközök elhelyezhetősége. Mi ezzel szemben ösztönözzük a munkatársakat, hogy egyéniségüket és személyiségüket ne rejtsék véka alá.”

Kicsit furcsának találjuk, hogy lassan fél 10 és az asztalok fele még üres, de Matthias csak mosolyog.
„Vannak akik koránkelők és már reggelizés közben elkezdenek dolgozni, de cserébe hamarabb is mennek haza. Mások később érkeznek és vállalják, hogy tovább maradnak. Ezt mindenki egyénileg el tudja dönteni, részükről a legfontosabb, hogy amíg itt vannak hatékonyak legyenek és elvégezzék a napi feladataikat.”

Közben megjelenik egy kolléga, aki 4 kutyát hoz be az irodába és a konyha felé veszik az irányt. Kérdően nézünk Matthiasra, aki a maga nyugodt skandináv stílusában ismét magyarázatot ad.
„Nálunk lehetőség van arra is, hogy a házi kedvenceket behozzák napközben. Jelenleg 5 kolléga él ezzel a lehetőséggel és egy diákmunkásunk napi 4 alkalommal sétálni viszi az ebeket. Most értek vissza a reggeli sétából. Egy kritériumunk van, szobatisztának kell lennie a kutyusnak.”

Lassan kezdődik az eligazítás, arra vagyunk még kíváncsiak, hogy lehet ide bekerülni és milyen előrelépési lehetőségek várnak a most érkezőkre.
„ Olyan fiatalokat keresünk, akik nem félnek használni a nyelvtudásukat. Az esetek többségében nem várunk el felső fokú nyelvismeretet, de fontos, hogy az ide érkezők egy erős középfokú vagy szakmai középfokú angol nyelvtudással rendelkezzenek. Bizonyos területekre várunk olyanokat is, akik az angol mellett más nyelven is beszélnek. Előny a pénzügyi ismeret, de nem kizáró ok, ha nincs. Minden új belépő egy alapos és komplex 2 hónapos tréningen kezdi el a közös munkát. Az első fél évben a norvég központot is meglátogatják az új belépők egy két hetes workshopokkal egybekötött utazás keretében. Emellett folyamatos tréningeket és oktatásokat tartunk. Támogatjuk a további nyelvtanulást is, ehhez tanárokat biztosítunk. Akik most ősszel érkeznek nagy valószínűséggel a jövő évi bővítésnél már csoportvezetőként tevékenykedhetnek tovább, ha szeretnének és passzol a személyiségükhöz is. Ez nagyon fontos, mi azt szeretnénk, hogy az itt lévők a személyiségüknek és tudásuknak megfelelő feladatokat lássák el.”

Szeretnétek jobban megismerni a Fjordox-ot? Látogassátok meg őket az alábbi felületeken:

 

Kövess minket a Facebookon, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Kövess minket Facebookon

A Colibri csapata olyan projektekkel foglalkozik, melyek során összegyűjti azokat az egyetemistákat, akik hajlandóak időt, energiát fektetni a saját fejlődésükbe és tudatosan készülnek az egyetem utáni létre. Ennek keretében szervezünk kampányokat, előadásokat, tréningeket és kívánjuk hozzájuk közelebb hozni a megfelelő cégeket.

Legolvasottabb híreink

Cikkek képekben