3 meglepő tulajdonság, ami hozzásegít az álommunkához

A legtöbben tisztában vannak vele, hogy az olyan tulajdonságok, mint az intelligencia, rugalmasság, becsületesség és a vezetési képességek, mind-mind növelik esélyeinket a munkáltató szemében az állásinterjú során. Ha már átrágtuk magunkat a 7 leggyakoribb kérdéskörön, ami az állásinterjú során felmerülhet, valamint következetesek vagyunk a munkakeresés terén, ráadásul még LinkedIn profilunk is tökéletes... Nincs más hátra, mint a személyiségünk fejlesztése. A fent említett pozitívumok mellett van még három jellemvonás, amelyről biztosan nem gondoltad volna, hogy segítségedre lehet a munkakeresés során.

Hogy melyek ezek a tulajdonságok?!

A harmonikus gondolkodás

Biztosan hallottál már a jobb és bal agyfélte különbözőségéről. Másban kiválóak, és másképpen is működnek.

Inkább részletorientált vagy és mindig is a reál tantárgyakért voltál oda? Nem hatnak meg a vallások és a valószínűség számítás inkább tűnik reálisnak számodra mint a vakhit? Ebben az esetben te bal agyféltekével gondolkodsz. Egyáltalán nem illenek rád a fent említettek? Akkor valószínűleg te a jobb agyféltekés, kreatív gondolkodást részesíted előnyben.

Hogy mit keresnek a munkáltatók? Az az állástól is függ természetesen, de ahogyan egy könyvelőirodában nem érzi jól magát egy szabad gondolkodó és független lélek, pont úgy nem való egy szabadúszó művészetorientált munkahelyre az, akinek a szabályok, rendszerek és kiszámíthatóság az első. Persze kivételek mindig vannak, de a lényeg, hogy megtanuld mindkét oldalt egyszerre használni a munkád során.

Ismerd fel melyik oldalra húzol, és erősítsd meg az ellenkező agyféltekéd tulajdonságait. Fejleszd magad, olvasd el írásainkat a hosszú távon kifizetődő készségekről, és a könnyen elsajátítható technikákról!

A vitakészség

Kifejezetten idegesítő dolog ha az emberek nem értenek egyet velünk, viszont a vélemények ütköztetése sokszor sokkal inkább építő és tanító jellegű lehet mint egy beszélgetés ahol mindenki egyetért a másikkal. Ha felveszed a kesztyűt és kifejted az igazad, kiállsz magadért és a véleményedért, azzal megmutathatod szenvedélyed és elkötelezettségedet a téma és egyben a szakterületed iránt is.

Ha a vezetőt bólogató igenemberek veszik körül, abból egyik fél sem tanul. Nagyon fontos az időzítés, és még ha a többiek nem is kíváncsiak a mondanivalódra, vannak helyzetek amikor ki kell állnod az álláspontodért.

De mindig emlékezz rá, hogy munkahelyi környezetben soha ne veszítsd el a hideg véred! Légy okos, a mondanivalód legyen hasznos, racionális és szívből jövő.

További tippekre vagy kíváncsi, a munkahelyi viselkedést illetően? Olvasd el kapcsolódó cikkunket! 7 tanács – Hogyan viselkedj az első munkahelyeden

 

 
Kiemelt ajánlat
Colibri állásajánlatokért kattints ide:
Kattints az állásajánlatokért
jobs.joincolibri.com
 

 

A gyors döntéshozatali képesség

Jobb egy tökéletlen megoldás hétfőn, mint a tökéletes kedden...

Sok munkakörben elengedhetetlen az, hogy gyorsan hozz döntéseket. A halogatás, csak a versenytársaknak juttatja előnyhöz. Mérlegelj és dönts legjobb belátásod szerint...

Ennek a tulajdonságnak a fejlesztéséhez meg kell tanulnod hallgatni a megérzéseidre. Sokszor nem áll rendelkezésre adat, kutatás, vagy bármilyen segítség a döntéshozatal során, egyszerűen csak hallgatnod kell arra a bizonyos belső hangra ami segít. Ami a legnehezebb, különválasztani a megérzéseidet és gondolataidat. Ezt kell gyakorolni. Tesztelgetésre és gyors döntéshozatalra fel!

Summa summarum

Újra és újra eljutunk eddig a pontig, a személyiségünk határterületéig. Nagyon fontos hogy ismerjük ezeket a területeket és egyre tágítsuk határainkat. Ezek a tulajdonságok egytől egyig fejleszthetőek, csak el kell kötelezned magad a fejlődés iránt. Ne félj segítséget kérni és a tapasztaltabb munkatársaktól tanulni!

Kövess minket a Facebookon, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Kövess minket Facebookon

A Colibri csapata olyan projektekkel foglalkozik, melyek során összegyűjti azokat az egyetemistákat, akik hajlandóak időt, energiát fektetni a saját fejlődésükbe és tudatosan készülnek az egyetem utáni létre. Ennek keretében szervezünk kampányokat, előadásokat, tréningeket és kívánjuk hozzájuk közelebb hozni a megfelelő cégeket.

Legolvasottabb híreink

Cikkek képekben