10 hasznos készség amiket egy perc alatt magadévá tehetsz

Gondolnád, hogy kevesebb mint egy perc alatt olyan trükköket sajátíthatsz el, amelyek segítségével könnyedén boldogulhatsz az életben?

A személyiséged és a különböző készségeid fejlesztése létfontosságú, de hosszú időt igénylő feladat

 

Most mutatunk neked pár, pillanatok alatt beépíthető technikát amivel könnyedén veheted az akadályokat a munkahelyen és az életben.

 

1.     Mindig tedd fel magadnak a ’Miért?’ kérdést

Mindig! Ne csak akkor ha üzleti tervezésről van szó. Minden döntésed előtt, ami az életeddel, egészségeddel és boldogságoddal kapcsolatos, kérdezd meg magadtól, hogy ezt most miért teszed? Miért eszel ételeket, amik nem tesznek jót neked? Miért teszel dolgokat, úgy ahogy? Miért halogatsz dolgokat, mikor meg kéne tenned őket? Ez igen egyszerű módja az önmegismerésnek és önvizsgálatnak az életed során.

 

2.     Takarékoskodj a tintával nyomtatás közben

Dokumentumok nyomtatása közben állítsd feketéről szürkére a nyomtatandó dokumentum színét. Ez nem csak hogy kevesebb tintát használ, de még a nyomtatási sebesség is növekedni fog. Ezzel jót teszel a földnek, a pénztárcádnak és/vagy a munkahelyednek is.

 

3.     Így előzd meg a tüsszentést

Ha érzed, hogy hatalmasat fogsz hapcizni, és épp nem megfelelő az időpont ilyen irányú hanghatások kifejezésére, egyszerűen ragadd meg az orrodat, egyből az orrhegy alatt és mintha le szeretnéd szedni az orrod az arcodról, egyszerűen húzd meg azt. De fájdalmat azért ne okozz magadnak!

 

4.     Az asztalnál is növeld izomzatod

Kezeidet összenyomva edzheted mell-, váll- és karizmaidat is! Fontos, hogy munka közben se engedd el magad, figyelj az egyenes hátra, és a könyököd mindig zárjon be derékszöget az asztallal!

 

5.     Spórolj időt billentyűparancsokkal a böngésződben

Új Tab: <Ctrl><T>

Tab bezárása: <Ctrl><W>.

Tabok közötti váltás: <Ctrl><Page Up> vagy <Ctrl><Page Down>

Egy bezárt Tab megnyitása újra: <Ctrl><Shift><T>

Szöveg keresése a weboldalon: <Ctrl><F>

A szöveg méretének növelése: Tartsd lenyomva a <Ctrl>-t és nyomd meg a "+" vagy "-" billentyűt

Link megnyitása új ablakban: Tartsd lenyomva a <Ctrl> billentyűt és kattints a linkre

 

 
Kiemelt
Colibri állásajánlatokért kattints ide:
Kattints az állásajánlatokért
jobs.joincolibri.com
 

 

6.     Emelj ki könnyedén a Word-ben

Csak jelöld ki a kiemelendő szöveget, és nyomd meg a Shift+F3 billentyűkombinációt. Máris kész a csupa nagybetűs szöveged. Ha még egyszer használod a szöveged újra kicsi lesz, harmadszorra minden kezdőbetű nagybetűként fog szerepelni.

 

7.     Vége a véletlen elküldött üzeneteknek!

Egyszerű trükk, az üzenet címzettjét mindig legutoljára töltsd ki, így nem eshetsz abba a hibába, hogy egy félig megfogalmazott üzenetet küldesz el, csatolt fájlok nélkül.

 

8.     A lefekvés előtt gondold át a napodat

Mielőtt aludni mész, gondold végig mit tettél aznap, mi az amit még megtehettél volna. Mi állított meg? A lustaság, vagy a félelem? Miért telt a nap úgy ahogy telt? Hogyan javíthatnál ezen? Ha ezeket listázod pár perccel lefekvés előtt, nyugodt álmaid lesznek.

 

9.     Kíméld a telefonod akkumulátorát

Amikor épp nem használod az internetet, kapcsold ki a WiFi-t a telefonodon. Így a telefonod nem fogja keresni automatikusan a lehetőségeket a csatlakozásra amivel megkíméled az aksid.

 

10. Légyen produktív napod!

Reggel az első dolgod legyen átgondolni mi a programod és a dolgaid, és azokat hogyan szeretnéd elvégezni. Ez a produktivitás első lépcsőfoka, a hatékony priorizálás. Az ehhez hasonló technikákról ebben a cikkben bővebben is olvashatsz!

 

Az önfejlesztés létfontosságú! Tanulj, figyelj és vedd kezedbe az életed alakulását. Keress rá a ’life-hack’ kifejezésre, és további érdekességeket találhatsz a témában.

 

 

Kövess minket a Facebookon, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Kövess minket Facebookon

A Colibri csapata olyan projektekkel foglalkozik, melyek során összegyűjti azokat az egyetemistákat, akik hajlandóak időt, energiát fektetni a saját fejlődésükbe és tudatosan készülnek az egyetem utáni létre. Ennek keretében szervezünk kampányokat, előadásokat, tréningeket és kívánjuk hozzájuk közelebb hozni a megfelelő cégeket.

Legolvasottabb híreink

Cikkek képekben