A 7 leggyakoribb kérdés egy állásinterjún

Állásinterjú előtt állsz? Hogy tudd, mire számíthatsz, összegyűjtöttük neked a leggyakoribb kérdéseket amikkel szembesülhetsz a munkakeresés során. Segítünk, hogy megtaláld a neked való állást!

A legfontosabb mindenekelőtt, hogy lazíts és készülj fel minden eshetőségre. De tudd, oda fogsz kerülni, ahova tartozol. Hallgass a megérzéseidre és jól gondold végig hogy mi az amit igazán szeretnél! A HR megbízottjai a pozícióra legalkalmasabb embert keresik, de tudnod kell, hogy a személyiséged legalább ennyire fontos tényező a munkakeresés során.

Olvasd el tippjeinket és vedd le a lábáról interjúztatódat!

1, Kérem, meséljen pár szóban önmagáról!

Fontos megjegyeznünk, hogy itt most nem a szülővárosunk és kedvenc elfoglaltságaink jelentik a kulcsfontosságú információkat. Az interjút vezető munkatárs körülbelül egy percben a karriered eddigi történéseinek összefoglalására, valamint az itt hasznosított tulajdonságaidra és erősségeidre kíváncsi leginkább. Emeld ki bátran eredményeidet és tapasztalataidat, amelyek büszkeséggel töltenek el.

1/a, Miket tart az erősségeinek?

Ennél a kérdésnél érdemes kiemelnünk három, akár négy előnyös tulajdonságunkat is, amit a munkakörhöz idomítva tálalunk az interjúztató alkalmazottaknak. Jó ha tudjuk, mik az elvárások a pozícióval szemben, így annak megfelelően választhatjuk meg mondanivalónkat.

1/b, Miket tart a gyenge pontjainak?

A kérdés, amire a választ jó ha előre meggondoljuk... A legtöbb forrás szerint a legideálisabb válasz az, ha egy pozitív tulajdonságunkat próbáljuk meg negatívumként feltüntetni. „Munkamániás és egyébként túl maximalista is vagyok...” De készüljünk fel, hogy az interjúztatók már nagyon jól ismerik a sablon válaszokat, így ha szeretnénk mást nyújtani mint az átlag, mutassuk be egy valódi gyenge pontunkat, - amely nem kulcsfontosságú a pozíció szempontjából - majd magyarázzuk el, hogyan küzdöttük azt le... Például egy kiváló személyiségfejlesztő tréning segítségével!

 

 
Kiemelt ajánlat
Colibri állásajánlatokért kattints ide:
Kattints az állásajánlatokért
jobs.joincolibri.com
 

 

2, Mi volt a szakmai csúcspont karrierje során?

Itt részletesen kitérhetünk a mit és hogyan kérdésekre – válaszunkat ahhoz a pozícióhoz igazítva, amelyre éppen jelentkeztünk. Amit leginkább hallani szeretnének, azok a teljesítménynövekedéssel, költségcsökkenéssel és bevételnöveléssel kapcsolatos intézkedések, amely minden cégnek előnyére válhatnak.

3. Miért érdekli Önt ez a munka?

A pozíció lényegére koncentrálj leginkább ennél a kérdésnél, ne kezdj a munkakörrel kapcsolatos előnyökről, fizetésről vagy a kiváló elhelyezkedésről beszélni... Itt a munkakör napi feladatainak ellátásával kapcsolatos dolgokat kell hogy kiemelj. Itt válik fontossá az, hogy eldöntsd azt, hogy valóban mit szeretnél! Nézz utána a cégnek mielőtt az interjúra érkeznél! Ha a munkaadó látja az elkötelezettségedet és rátermettségedet a munkával kapcsolatban, onnantól már jó úton jársz afelé, hogy alkalmazásba kerülj a cégnél.

3/a, Miért lenne Ön kiváló a munka elvégzésére?

Itt fontos, hogy legyen egy összeszedett válaszunk, amit már jó előre átgondoltunk speciálisan erre a pozícióra kihegyezve. Gondolkodjunk el, képzeljük bele magunkat a helyzetbe... Milyen tulajdonságaink, erősségeink, tapasztalatok segítenek minket a munkavégzés során?

3/b, Mit tud a cégünkről?

Ha igazán szeretnéd az állást, lelkiismeretesen utána kell nézned a cégnek és tevékenységi körének. Mi különbözteti meg a céget a többitől? Milyen hírek jelentek meg a közelmúltban róla? Ha ezekre a kérdésekre tudod a választ, egyértelművé teszed az interjúztató számára, hogy valóban komolyan érdeklődsz a felajánlott pozíció iránt.

4, Hogyan kezeli a stresszt?

Nézzünk magunkba és tartsunk önvizsgálatot. Ha arra jutottunk, hogy idegeink kötélből vannak, és teher alatt is kiválóan teljesítünk akkor ezt mindenképpen osszuk meg az interjút készítő munkatárssal. Ha ez éppen nem teljesen fedi a valóságot, abban az esetben említsünk meg egy-egy stresszes helyzetet amelyben sikeresen alkalmaztuk valamiféle technikát (időgazdálkodás, légző gyakorlatok, delegálás) amely túllendített a felfokozott állapoton.

5, Mi volt a legnehezebb feladat, probléma vagy szituáció amit megoldott karrierje során?

Mindenképpen érdemes nagyléptékben gondolkodni ennél a kérdésnél. Lehetőleg olyan esetet válasszunk, ahol a probléma cég szinten volt jelen és nem személyes gondokkal küzdöttünk. A megoldást elősegítő módszerekkel kapcsolatban is ejthetünk pár szót, valamint a társakról akik nélkül ez nem sikerült volna.

6, Mennyi a fizetési igénye?

Az egyik legutolsó és egyben egyik legnehezebb kérdés is az interjú során, amin sokat agonizálhatunk a felkészülés során. Itt is elengedhetetlen, hogy utánanézzünk a fizetéseknek, a szakmabeliek honoráriumának. Ne légy zavarban, a munkádért jól megérdemelt fizetés jár és határozottan kell hogy fellépj ezzel kapcsolatban. Jól gondold meg hogy mennyit szeretnél, ne árazd se túl, sem alul magad.

+1, Van esetleg egyéb kérdése?

Kérdezz! Készülj fel előre jól irányzott, speciálisan a munkakörrel kapcsolatos kérdésekkel, hiszen ez is azt sugallja, hogy igazán szeretnéd betölteni az állást! Ne a pénzről, fizetésemelésről, szabadságokról kérdezgessünk, hanem maradjunk meg a pozícióval kapcsolatos témakörnél. Az interjúztatót megkérdezhetjük a benyomásairól, hogy ideálisak lennénk- e a pozícióra, de ne legyünk túl rámenősek ezzel kapcsolatban. Azt, hogy mikor várható döntés a jelentkezőkkel kapcsolatban, mindenképpen kérdezzük meg!

A kulcs a felkészültség. Vegyük a fáradtságot és ne adjunk esélyt arra, hogy zavarba hozzanak az interjú során. Már jó előre készüljünk fel a kérdésekből a saját válaszaink megfogalmazásával. Fontos hogy tudd, valóban mi akarsz. Így könnyebb lesz megtalálnod az álommunkát! Jó felkészülést kívánunk!

Teljesen más dolgokat kérdeztek az interjún, amitől földbe gyökerezett a lábad? Oszd meg velünk Te is tapasztalataidat!

Kövess minket a Facebookon, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Kövess minket Facebookon

A Colibri csapata olyan projektekkel foglalkozik, melyek során összegyűjti azokat az egyetemistákat, akik hajlandóak időt, energiát fektetni a saját fejlődésükbe és tudatosan készülnek az egyetem utáni létre. Ennek keretében szervezünk kampányokat, előadásokat, tréningeket és kívánjuk hozzájuk közelebb hozni a megfelelő cégeket.

Legolvasottabb híreink

Cikkek képekben