Díjaztuk a legjobb munkahelyeket: a Budapest Bank a legvonzóbb a pályakezdők számára

2000 gyakornoki pozícióval, 6 szektor 47 munkáltatója szállt ringbe a  Colibri Internship Awards 2016 versenyén. Zsűritagokként Nemes Orsolya, Y generációs szakértő, és a a Gyakornok.com alapítója, Balogi Attila is segítettek eldönteni – szigorú szakmai szempontok alapján –, hogy melyek a legvonzóbb munkahelyek a jövő munkavállalói számára. A versenynek teret adó, fiatal munkavállalóknak szóló információs online felület, a www.internshipawards.com egész évben innovatív és egyedi megoldásokkal engedi be a cégek kulisszái mögé az érdeklődőket, a potenciális új kollégákat.

20 tagú szakmai zsűri (köztük HR tanácsadók, szervezet fejlesztők, fejvadászok, coaching cégek, illetve diákszervezetek és karrier irodák képviselői) értékelte a cégek által nyújtott lehetőségeket, és a közönség is leadhatta szavazatait a videókkal pályázó cégekre a Colibri Internship Awards oldalon.

„Egy jó employer branding videó pontosan azt mutatja, amire a jelöltnek szüksége van: bele képzeli magát a gyakornok helyzetébe, felveszi a cipőjét, és abban sétál végig az irodán, az ő szemszögéből nézve a céget, és számára releváns információkról beszélve. A zsűrizés során úgy néztem a videókat, hogy ha én ide akarnék gyakornokként, jelöltként jelentkezni, választ kapnék-e a bennem felmerülő kérdésekre, és valóban bepillantást kapok-e a kulisszák mögé. Elsősorban hitelességet, relevanciát es a szervezeti kultúrát néztem.” – mondta el Nemes Orsolya, Y generációs szakértő, a Milestone Solutions Lab vezető tanácsadója, a zsűri tagja.

2016-ban a következő cégek bizonyultak legjobbnak a szavazó, potenciális munkavállalók és a szakmai zsűri szerint:

 

Fődíj:

(Valamennyi kategóriát átfogó, összesített értékelésben a legeredményesebb)

Budapest Bank

 

Engineering szektor

1. Audi Hungaria Motor Kft.
2. Continental Automotive Hungary
3. E.ON

Finance & Business szektor

1. Budapest Bank
2. Raiffeisen Bank
3. WTS Klient

FMCG szektor

1. Unilever
2. Nestlé Hungária
3. British American Tobacco

IT & Telco szektor

1. Ericsson Magyarország
2. Accenture
3. SAP Hungary

SSC & Services szektor

1. Vodafone Shared Services

Közönség Díj

1. Nestlé Hungária
2. Raiffeisen Bank
3. Budapest Bank

 

Az értékelés menete

A végeredményt a szakmai zsűri (70%) és a közönségszavazat (30%) együttes eredménye adta.

A zsűri

A zsűri tagjait megtalálhatók a Colibri weboldalán, összesen 27 szervezet (HR cégek, karrier irodák, diákszervezetek) alkotta a csapatot, amelyben részt vett többek között Kalocsai Lea, a Karrier Hungária ügyvezetője, Balaton Anita, a Café PR ügyvezetője, valamint Radnai-Tóth Judit a Talentbrand alapítója és Fehér Zsolt, az Assessment Systems International vezérigazgatója is.

Az ünnepélyes díjátadón 2 zsűritag, Nemes Orsolya, az Y Consulting alapítója, illetve Balogi Attila, a Gyakornok.com alapítója, szóban is értékelte a díjazottokat.

A zsűri értékelési szempontjai

  1. Kiválasztási folyamat (bekerülés)
  2. Élet a cégnél (munkakörnyezet, programok, kollégák)
  3. Fejlődés gyakornokként
  4. Továbblépési lehetőség (cégen belül)

Statisztikák

  • 3 hetes kampányidőszak
  • 47 bemutatkozó munkaadó
  • 7 800 szavazat
  • 23 000 egyedi látogató a Colibri Internship Awards oldalán

Kövess minket a Facebookon, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Kövess minket Facebookon

A Colibri csapata olyan projektekkel foglalkozik, melyek során összegyűjti azokat az egyetemistákat, akik hajlandóak időt, energiát fektetni a saját fejlődésükbe és tudatosan készülnek az egyetem utáni létre. Ennek keretében szervezünk kampányokat, előadásokat, tréningeket és kívánjuk hozzájuk közelebb hozni a megfelelő cégeket.

Legolvasottabb híreink

Cikkek képekben