Elrajtol a Bridge Budapest Ösztöndíj Program!

Nemzetközi sörfőző közösség építése a Brewie csapatával, tanulási felület beindítása a Mosaiknál, a Kemyalitics akadémiai közönséget célzó platformjában vagy a BOOKR Kids nemzetközi kiadók számára létrehozott komplex termékének létrehozásában való részvétel, vagy éppen olyan üzleti stratégia megtervezése és előkészítése, amellyel a Be-novative startupokat és kkv-kat tud támogatni az innovációs folyamataikban. Többek között ilyen feladatok várnak idén a Bridge Budapest ösztöndíjasaira. A program 2016-ban is elstartol.

Az ösztöndíj legfőbb célja, hogy a magukat megmutatni és tenni akaró, egyetemista vagy éppen már végzett tehetségek, valamint a legígéretesebb, magyar alapítású startupok egymásra találjanak. A program első fázisában startupok jelentkezhettek és adhattak meg egy-egy minél nagyobb üzleti hatású feladatot, ami segíti a növekedésüket és a célkitűzéseik elérését.

A 2013-ban alapított non-profit szervezet, a Bridge Budapest negyedszer indítja útjára ösztöndíj programját, idén megújult formában. “Sokat beszélgettünk a korábbi ösztöndíjasainkkal, mit gondolnak, mire lenne szüksége az egyetemekről kikerülő fiataloknak, hogy könnyebben megtalálják a helyüket a munkaerőpiacon. Egyöntetűen azt mondták, egy kisebb cégnél, hosszabb időszak alatt sokkal többet lehet tanulni. Az a tapasztalatuk, hogy ritkán találkozik az, amit az egyetemen tanulnak azzal, amire a munkaerőpiacon szükségük van később. Az ő igényeikből alakult ki az új program” - mondta Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője.

Az ösztöndíjasok úgy érezték, fontos számukra, hogy egy növekedésben lévő cégnél, akár nagyobb hatással bizonyíthassák a kompetenciájukat. A cégek számára pedig segítség lehet a támogatás, hogy egy ambiciózus szakember költségét a Bridge Budapest 6 hónapra ⅔ részt átvállalja és a kiválasztás terhét is jórészt leveszi a startupról.

Tíz ígéretes, magyar alapítású startup (Brewie, Konetik, SpringTab, BOOKR Kids, Be-novative, tryfruit IT Academy, Kemialytics, PublishDrive, Mosaik, Antavo)  szerepel a programban, akik egy-egy ambíciózus tehetséget fogadnak októbertől hat hónapra. A marketing, az értékesítés, az informatika és a design területéről szoktak a legtöbben jelentkezni, de mindenféle területeken tanulók jelentkezését is várja a Bridge Budapest. Korábban is előfordult már, hogy egy vegyészmérnök-hallgató bizonyult a legjobb marketinges feladatmegoldónak, vagy hogy egy autodidakta designer, aki eredetileg gyógypedagógus végezte a legmeggyőzőbb designer munkát. A fiataloknak a kiemelt üzleti hatású feladatok közül kell választaniuk a jelentkezéskor. A startupok mentort biztosítanak az ösztöndíjasoknak a cégen belülről, aki segíti a beilleszkedést, és hogy a fiatal minél inkább megtapasztalhassa, a kompetenciájának milyen hatása van a cég épülésében.

Az ösztöndíjas havi nettó 120 ezer forintos fizetésének kétharmadát a Bridge Budapest fedezi. Továbbá egy úgynevezett onboarding programot is szerveznek az új ösztöndíjasoknak. A beilleszkedést segítő program során a fiatal tehetségek megismerkednek a startup-kultúrát érintő alapfogalmakkal és folyamatokkal. A programra augusztus 8-ig várják a jelentkezéseket.

További részletek és jelentkezés a Bridge Budapest Ösztöndíjra az alábbi linken: http://bridgebudapest.org/fellow

A jelentkezéseket 2016. augusztus 8-áig várjuk. 

A Bridge Budapestről röviden:

A Bridge Budapest nonprofit egyesületet a legsikeresebb magyar startupok, a Prezi, a Ustream, a Logmein alapították, hogy a fiatalokat a saját példájukkal is arra ösztönözzék, hogy kitartó munkával, egy jó ötlettel és némi szerencsével lehet globális sikert elérni Magyarországról indulva is.

Kövess minket a Facebookon, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Kövess minket Facebookon

A Colibri csapata olyan projektekkel foglalkozik, melyek során összegyűjti azokat az egyetemistákat, akik hajlandóak időt, energiát fektetni a saját fejlődésükbe és tudatosan készülnek az egyetem utáni létre. Ennek keretében szervezünk kampányokat, előadásokat, tréningeket és kívánjuk hozzájuk közelebb hozni a megfelelő cégeket.

Legolvasottabb híreink

Cikkek képekben