Top filmek melóról, meló helyett

A munka viága körülöleli egész életünket, sőt; életünk nagy része a munkahelyünkön zajlik. Emberi kapcsolatokat szövünk, egy csapat tagjai vagyunk. Ez az egyik olyan téma, ami már Hollywoodban is régóta kedvelt.  Íme a "munkás" filmek toplistája!

1. Az ördög Pradát visel

Nem mostani film, de akárhányszor adják a tévében egyszerűen nem lehet megunni. Andy fiatal, átlagos, nem kifejezetten csinos lány,aki újságírói karriert dédelget. Egy nap bekopogtat a ma is neves Runway divatmagazin szerkesztőségébe, hogy asszisztensként közelebb kerüljön a tűzhöz, de főnöke önfejűségére, fagyos személyiségére és az irtózatos munkatempóra még ő sem számított.  Itt jön azonban a csavar! Andy állja a sarat: képes mindent feladni, hogy álma valóra váljon és a legnívósabb eseményeken ő is a nagy Miranda Priesley főszerkesztőasszony mellett pózoljon. De mennyit ér a csilivili munka, ha közben elfelejted, ki is vagy és honnan jöttél? A film megtörtént eseményeken alapszik. 5/5, kö-te-le-ző!

 

2. Hivatali patkányok

Ez az 1999-es film éles tükörként mutatja be az irodai munka mindennapjait. Az összes sztereotip karakter megtalálható: az állandóan nyaggató főnöktől kezdve, a mindenért ideges “kismunkásig”. A történet központjában Peter áll, akinek munkahelyén a legtöbben robotként végzik a dolgukat, és ő is kezdi ezt a robotstílust magára venni. Egy nap azonban a terapeutája hipnózisából nem tud felébredni, aminek következtében nem kímél senkit. Ami szívén az a száján. Ebből természetesen sok bonyodalma adódik. Ez a film jó humorral van megáldva, igaz a közepétől inkább egy B kategóriás romantikus vígjáték. Ha tudni akarod, hogy milyen munkát nem akarsz végezni, ezt nyugodtan bedobhatod a lejátszódba egy vasárnap délután.

 

3. Shop stop

Kevin Smith 1993-as alkotása a mai napig kultfilmnek számít, ráadásul itt született Jay és Néma Bob karaktere (itt még Csöndes Bob). A történet szerint Dante-t behívják dolgozni a szabadnapján a Shop Stop nevű boltba, ahol rendszerint nem sok minden történik. Legjobb barátja Randall, a szomszédos videotékában dolgozik és akasztja ki a vendégeket cinikus stílusával. Randall sokszor lóg át a diszkontba napközben, ahol Dantevel általában a Star Warsról folytatnak mélybemenő beszélgetéseket. Alig járnak boltba, így az is belefér, hogy a tetőn rendezzenek hoki meccset vagy elugorjanak egy temetésre. A főfókusz Dante érzelmi életén van, ami a végén csúcsosodik ki, de addig megannyi zseniális párbeszéd tarkítja a filmet, amit élvezet nézni és persze a haverokkal idézgetni.

 

4. A Wall Street farkasa

A 2013-as év sikerfilmje megosztotta az emberket. Van aki szerint zseniális, van aki úgy gondolja, csak a hype nagy körülötte. A film Jordan Belford könyvéből készült, és ki tudja, hogy mennyire színezte ki a történetet, mennyi dolgot hagyott még így is ki. A fiatal tőzsdeügynök karrierjét építgeti, ám egyre többet akar, teljesen a hatalmába keríti a pénz, a kábítószerek, a nők.  Az illegálisan szerzett millióknak azonban ára van, és Jordan egyre reménytelenebb helyzetbe kerül karrierjét illetően.  Már csak a színészi alakítások miatt sem érdemes kihagyni Martin Scorsese alkotását, hisz nem véletlen hördült fel a világ, mikor DiCaprio Úr semmilyen díjat nem nyert.

 

5. Office – A hivatal

Annyira kedveljük a sorozatokat, hogy pont a Top 5-be ne került volna egy?  Az Office egy kisvárosi papírértékesítési telephely hivatali életének mindennapjait mutatja be, persze itt is minden karakter egy sztereotípián alapszik. A sorozat a szituációs humorra épít, sok érzelem mutatkozik meg a széria kilenc évada alatt. Még az állandóan benyaló kisfőnök is szerethető karakterré válik.  Reggeli mellé ajánlott, illetve két tanulás között is nagy megnyugvást nyújthat egy félórás epizód.
A cikket köszönjük a Külker Kanyar szerkesztőségének!

Kövess minket a Facebookon, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Kövess minket Facebookon

A Colibri csapata olyan projektekkel foglalkozik, melyek során összegyűjti azokat az egyetemistákat, akik hajlandóak időt, energiát fektetni a saját fejlődésükbe és tudatosan készülnek az egyetem utáni létre. Ennek keretében szervezünk kampányokat, előadásokat, tréningeket és kívánjuk hozzájuk közelebb hozni a megfelelő cégeket.

Legolvasottabb híreink

Cikkek képekben