Munkajog – Hallgatóknak is van!

Mint tudjuk, egyre több hallgató nem csak bulizással tölti az idejét. Nem lehet elég korán elkezdeni a keresgélést, ha nyári vagy gyakornoki munkáról van szó. Viszont könnyen átverhetnek, ha nem vagy tisztában vele, hogy pontosan milyen jogok illetnek meg Téged! Tisztázzunk pár dolgot!

Minden hivatalos diákmunka egy munkaszerződéssel kezdődik. Ezt megkötheted a munkáltatóval vagy az iskolaszövetkezettel, amelyen keresztül dolgozni fogsz. Ha a munkáltatód nem foglalná írásba a munkaszerződésedet, akkor a szerződés érvénytelenségére csak Te hivatkozhatsz, a munka megkezdését követő harminc napon belül. A munkaszerződésben meg kell határozni a személyi alapbéredet, a munkakörödet, a munkavégzésed helyét, illetve a munkaviszony szempontjából lényeges adataidat.

Magyarországon a minimálbér alakulása szerint határozzák meg a diákok órabérét, ez jelenleg 604 forintos bruttó órabérnek és 105 000 forintos bruttó havi bérnek felel meg. Ennél kevesebb bérért ne vállald el a munkát!

Ha iskolaszövetkezeten keresztül dolgozol, a bruttó bér után 16% SZJA-t vonnak le, így jön ki az az összeg, amit a számládra utalnak. Fontos megjegyezni, hogy az adó megfizetéséről neked kell nyilatkozni a következő év májusáig. Ezt általában elkészítik neked az iskolaszövetkezetek, amit az oldalukról tudsz letölteni.

A munkaszerződés megkötése után – amennyiben a szerződésben nem szerepel – a munkáltatód tájékoztat a pontos feladatkörödről és a kifizetésed napjáról. A munkavállalásodhoz kapcsolódó összes költség a munkáltatódat terheli (pl. orvosi vizsgálat). Ha olyan munkát kínálnak, ahol előre kell pénzt befizetned akkor kezdj gyanakodni, de legalábbis járd körül a dolgokat, hogy pontosan mire is fizeted ki a pénzt.

Fontos, hogy írásos nyoma maradjon annak, hogy mikor és mennyit fizettél!

A munkakörödbe tartozó feladatokat a munkáltatód nem változtathatja lényegesen és egyoldalúan. Ha téged beltéri könnyű fizikai munkára alkalmaztak, akkor a munkáltatód nem kötelezhet rá, hogy kültéri vagy nehéz fizikai munkát végezz. Ebben az esetben hivatkozz a munkaszerződésre. Ha délutános vagy éjszakai - 22 és 6 óra között - műszakban dolgozol, esetleg hétvégi munkát végzel, akkor a szerződésben szereplő béreden felül pótlékok illetnek meg. Erről a munkáltatódnak kötelező írásos tájékoztatást adnia. Kérd, hogy tegye meg!

A béredből a munkáltatód csak olyan összegeket vonhat le, amelyeket a törvény ír elő, vagy amihez a szerződés megkötésekor hozzájárultál. Mást nem. Tehát, ha a munkáltatód kifizetéskor utazásod költségét, étkezési díjat akar levonni a fizetésedből - amihez te nem járultál hozzá - akkor írásban reklamálj és kérd a munkaszerződésben megállapított teljes összeget.

Most, hogy már ezeket tudod, ne mondj le a jogaidról! Ha a munkáltatód egy helytálló kérésedet visszautasítja, akkor jogszabályt sért. Kihez fordulhatsz ilyenkor? Az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőséghez vagy a Munkaügyi Bírósághoz, akik hasonló esetekkel foglalkoznak.

Ne hagyd magad! Légy tudatos munkavállaló!

 

A cikket köszönjük a Külker Kanyar szerkesztőségének!

Kövess minket a Facebookon, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Kövess minket Facebookon

A Colibri csapata olyan projektekkel foglalkozik, melyek során összegyűjti azokat az egyetemistákat, akik hajlandóak időt, energiát fektetni a saját fejlődésükbe és tudatosan készülnek az egyetem utáni létre. Ennek keretében szervezünk kampányokat, előadásokat, tréningeket és kívánjuk hozzájuk közelebb hozni a megfelelő cégeket.

Legolvasottabb híreink

Cikkek képekben