Colibri Roadshow (Corvinus beszámoló)

A Budapesti Corvinus Egyetemen szervezett karrier expó keretén belül került megrendezésre a Colibri Roadshow harmadik MeetUpja. Az előadás az előzőekhez hasonlóan a „Siker, tudatosság, karrier!” szlogenen alapult.

A ’Siker’ szekció meghívottjai Hampuk Richárd, a Person PR  ügynökség tulajdonosa, Vaszary Ádám, az Adamsyk Advertising alapítója, valamint Galambos Márton a Forbes Magyarország főszerkesztője voltak. A ’Tudatosság’ blokk vendége a Bridge Budapest Ambassadora, Csuszi Márton, a „Karrier” rész előadója pedig Lucskó Dávid a Hays Hungary pénzügyi tanácsadója voltak.

A beszélgetést Galambos Márton indította, aki rögtön leszögezte már fiatal korában tudta, hogy az ő világa nem az „excel”, hanem a „word” lesz. Rengeteg tapasztalattal a háta mögött kapta meg a Forbes főszerkesztői pozícióját. Tanulmányait az ELTE szociólógia karán kezdte később tanult az USA-ban és Berlinben is. Pályafutása korábbi szakasziban a Figyelő szerkesztői, valamint a Kreatív és Origo rovatvezetői pozícióit töltötte be. Bemutatkozása után a Forbes indulásának kulisszatitkaiba avatta be a hallgatókat. Megtudhattuk, hogy a kezdet meglehetősen bizonytalan volt. Mikor elvállalta a főszerkesztői pozíciót, még ő sem volt biztos abban, hogy a vállalkozás üzletileg is sikeres lehet. Munkaszerződésébe még azt is belefoglalták, mi történik ha az újság csődbe megy. Szerencsére ezzel a ponttal, azóta sem kellett foglalkozni. A magyarországi Forbes az egyik legerősebb európai indulást produkálta és jelenleg havi 13.000 pédányszámban jelenik meg. Az előadás Vaszary Ádám és Hampuk Richárd történeteivel folytatódott, akik a Forbes harminc, harminc alatti sikeres magyar fiatal listáján is szerepelnek. Vaszary Ádám 2008-ban végzett a KÜLKER-en, majd bátyja reklám ügynökségénél dolgozott. Az Adamsky Advertising 2010-es alapítása után rögtön jelentős sikereket értek el. Első partnerük, az EON Hungary által egy olyan elemmel bővült a portfóliójuk, ami vonzotta a nagyobb cégeket. Ádám elárulta, hogy nagyon élvezi a 14 fős cég irányítását, azonban nagy vágya, hogy egyszer filmes producer legyen. Ezután a Person PR ügynökség alapítója és tulajdonosa, Hampuk Richárd kápráztatta el a közönséget, lenyűgöző élettapasztalataival. Már 11-12 évesen a pécsi egyetemen hallgatott előadásokat és marketing, valamint menedzsment témában olvasott. Azonban későbbi tanulmányai során, egyik tanára azt mondta, sosem lesz belőle kommunikációs szakember. Ez minden bizonnyal hibás kijelentésnek bizonyult ugyanis 2010-ig, két magyarországi miniszterelnök és három miniszter munkáját segítette, valamint Barack Obama kampány csapatának is tagja volt. Mindig is nagy álma volt, hogy a Coca-Cola-nál dolgozzon. 2011-ben alapította cégét, 2012-től már a Coca-Cola az egyik fő partnere.

A Bridge Budapest ösztöndíjasa, Csuzi Márton is megosztotta velünk tapasztalatait, aki két hónapot töltött a Prezinél, San Francisco-ban. Marci elmesélte, mit mondott Árvai Péter, amikor arról kérdezte, hogyan lehet ilyen sikeres a cég. Amikor megszületett az ötlet és az alap koncepció, rögtön elkezdtek nagyban gondolkozni. Árvai Péter első gondolata az volt, hogy svédországi évei alatt, még bőven a Twitter alapítása előtt egy ahhoz nagyon hasonló felületet használt, minimális felhasználói bázis mellett. Pár évre rá, egy új cég jött létre Amerikában, Twitter néven. Tanulva a hibából, azonnal megpróbáltak globálisan terjeszkedni. Ezen kívül megtudhattuk, hogy a tengeren túli irodában remek a hangulat és az sem baj, ha reggel nyolc helyett csak fél 11-kor sikerül beérni. A lényeg, hogy mindeki végezze el a neki kiszabott munkát.

Ezután Lucskó Dávid a „Karrier” szekció vendégének beszámolója következett. Dávid elárulta, számára mindig is vonzóbb volt a munka világa, mint az egyetemé. Már 16 évesen az ATV-nél dolgozott, kezdetben riporter és kamerás ként. Mára a Hays Hungary pénzügyi tanácsadója és egy három fős csapatot irányít. Világszinten 33 országban vannak jelen és bevétel alapján 3 éve vezetik a munkaerő-toborzó cégek listáját.

Előadóink a beszélgetés alatt, néhány nagyon fontos tanáccsal látták el a hallgatóságot. Vaszary Ádám azt mondta, tudnunk kell miben vagyunk jók és ha ez meg van, szánjunk rá 5 évet. Ha nem megy kezdjünk el valami mást, amiben jobbak vagyunk. Hampuk Richárd arról beszélt, mennyire fontos a megvalósítás, az ötlettől a célig való eljutás. Galambos Márton és Lucskó Dávid szerint pedig az a legfontosabb, hogy mindig legyünk lelkesek, kitartóak és tisztességesek.

 

Kövess minket a Facebookon, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Kövess minket Facebookon

A Colibri csapata olyan projektekkel foglalkozik, melyek során összegyűjti azokat az egyetemistákat, akik hajlandóak időt, energiát fektetni a saját fejlődésükbe és tudatosan készülnek az egyetem utáni létre. Ennek keretében szervezünk kampányokat, előadásokat, tréningeket és kívánjuk hozzájuk közelebb hozni a megfelelő cégeket.

Legolvasottabb híreink

Cikkek képekben