Unilever gyakornoki történetek 01

Az Unilever budapesti székházában jártunk, ahol gyakornoki történetek után kutattunk. Első interjúalanyunk Tóth Norbet volt, aki marketing gyakornok az Unilever Food kategóriájában. Hogy milyen az Unilever gyakornokának lenni? Ő mesél most erről.

Mesélj magadról!
Tóth Norbert vagyok, 23 éves és a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés mester szakán kontrolling szakirányos hallgató. Emellett az Unilever Food kategóriájának Marketing gyakornokaként dolgozom. Ez azt jelenti, hogy munkám során nap, mint nap olyan márkák, mint a Knorr, a Rama vagy a Globus sorsának hazai alakulására vagyok érdemi ráhatással.

Hogy kerültél a vállalathoz? Hogyan élted meg a kiválasztási procedúrát?
2015 januárjában kerültem a céghez, eredetileg kontrolling gyakornokként. Tisztán emlékszem az interjúmra. Félig magyarul, félig angolul zajlott. A két interjúztatómról pár perc alatt kiderült, hogy profi pénzügyi szakemberek. Rögtön el is kezdtem izgulni, hogy rólam majd szintén pár perc alatt közösen kiderítjük, hogy nem vagyok az, de szerencsére minden rendben zajlott, és pár nappal később meg is kaptam a jó hírt, hogy engem választottak. Ezután nagyon sokat tanultam ebben a pozícióban a multinacionális vállalatok pénzügyi kontrolljáról és működéséről, és sok értékes tapasztalattal gazdagodtam. Öt hónap után viszont azt kezdtem érezni, hogy szeretnék kicsit közelebb kerülni a termékhez, amit értékesítünk és a fogyasztókhoz, akiknek értékesítjük. Ezért jeleztem a vállalati HR-nek, hogy szeretném kipróbálni magam marketinges területen. Nagyon rugalmasak és segítőkészek voltak. Épp volt egy meghirdetett pozíció, és minden illetékes gyors közreműködésének hála még nekem is volt lehetőségem egy last minute interjúra a pályázás lezárása előtt. Itt már kicsit nyugodtabb voltam, ismerős volt a közeg és az emberek, és sikerült is abszolválni a kiválasztást. Nagyjából két héttel később már költözhettem is az iroda egyik feléből a másikba, és a Food Marketing csapat tagja lettem.

Szerinted mennyire fontos munkatapasztalat szerzése az egyetemi évek alatt?
Azt gondolom, hogy a gyakornoki tapasztalat óriási előnyt jelent egy karrier elindításakor, és a mai munkaerőpiaci viszonyok mellett szinte elkerülhetetlen. Emellett nekem nem csak szakmailag, de a személyes fejlődésemben is nagyon sokat segített. Azon túl, hogy ma már sokkal tisztábban látom, hogy mik az erősségeim és mik a még fejlesztendő területek, abba is belekóstoltam, hogy milyen egy csapat tagjaként dolgozni hosszú távon, hogyan tudom kezelni a határidőket, a visszajelzéseket vagy akár én hogyan tudok visszajelzést adni. Mind-mind értékes tapasztalat.

Önéletrajzodat te szerkesztetted? Van pár tanácsod a leendő gyakornokoknak?
Én szerkesztettem, komoly műtéti beavatkozás eredménye volt, hogy sikerült egy oldalra rázsúfolni. Ami egyébként szerintem célszerű, ennyiben össze kell tudni foglalni, hogy mi az, amiért Te vagy a legalkalmasabb jelölt. A szokásos dolgokat tudom tanácsolni: legyen átlátható, lényegre törő, tüntesd fel, ha van valami érdekesség, ami kiemel a tömegből.

Milyen volt az első heted? A csapat hogy fogadott?
Már az első hét is nagyon jól telt. Kaptam egy úgynevezett buddy-t vagy más néven mentort, aki segített, hogy könnyen be tudjak illeszkedni az új csapatomba. Ő segített egészen a szervezeti struktúra megismerésétől olyan apróságokig, mint, hogy hol érdemes ebédelni vagy, hogy a forró nyári napokon hogyan lehet boci szemek és egyéb piszkos trükkök segítségével fagyit szerezni a jégkrémes csapattól!

Könnyen össze tudod egyeztetni a munkát az iskolával?
Könnyűnek nem mondanám. Nyilvánvalóan jár némi lemondással és rohanással a hétköznapokban, viszont azt hiszem, mindenképpen érdemes.

A juttatásokon kívül, mit mondanál, miért jó nálatok dolgozni?
Az Unilever egy nagyon felszabadult és jó hangulatú közeg, mindenki segítőkész és kedves. Nekem különösen jó csapatom van, még a vicceimen is nevetnek! Számos program van, előadások, képzések, közös kikapcsolódási lehetőségek. Tényleg figyel rá a cég, hogy rendszeresen érdekes programokkal törje meg kicsit a hétköznapokat. Ezen felül a gyakornokok érdemi munkát végezhetnek, és a teljesítményük függvényében ahogy gyűlik a tapasztalatuk, egyre komolyabb projektekért lehetnek felelősek, adott a nagyon jó lehetőség a fejlődésre.

Hogy néz ki egy napod?
Gondolkodtam ezen, de azt hiszem, nincs olyan, hogy átlagos munkanap. Minden napom mozgalmas, sokszor megyünk külsős helyszínre, termékfotózásra, konferenciára, stúdióba, tárgyalásra. Sokszor vannak megbeszéléseim külső partnerekkel, ügynökségekkel. Ami biztos, hogy reggel 9 körül érek be, és délután 5 fél 6 körül indulok haza. A kettő között időben pedig sosem unatkozom.

Szoktatok a kollégákkal közös porgramot szervezni munka után?
Rendszeres időközönként szoktunk tartani egy-egy közös kimozdulást. Voltunk már szabadulós játékon, premier előtti mozin az IMAX-ben, vagy szimplán csak beültünk valahová. Azt hiszem, lassan aktuális is lenne a következő.

Emlékszel valami irodai bakira, amin aztán jót nevettetek a kolegákkal?
Igen, volt egy melegebb helyzet. Sokszor küldünk termékeket a külföldi kollégéknak kóstolásra vagy egyéb célra, és ennek az intézése az én felelősségem. Az volt a kérés, hogy rendeljek be kb. 200 darab húsleves kockát. Én bizony be is rendeltem 200 db terméket, de azt elfelejtettem, hogy egy termékben van összesen 12 db kocka, így összesen 12-szer annyit sikerült, mint kellett volna. Az egész iroda húsleves kockával volt tele. Aztán szerencsére sikerült a dolgozói boltunkkal megegyezni, hogy vegyék át tőlünk készletként. Mentségemre szóljon, hogy ez még a kezdeti időszakban történt.

Mi volt az eddigi legfelelősségteljesebb feladatod?
Nehéz egy dolgot kiemelni. Részt vettem már TV adásba kerülő reklámfilm magyarra szinkronizálásában, szerveztem már egész napos konferenciát, vagy most például a Spar Maratonon szerveztem a Flora márka megjelenését. Ebbe beletartozik az összes kreatív anyag elkészíttetése, az ügynökségekkel való egyeztetés, a céges csapatok benevezése. Napi szinten találok kihívást a munkámban.

Voltak rizikós helyzetek? Ilyenkor kire számíthattál?
Előfordult már, hogy kicsit sok volt a terhelés az egyetem mellett, közeledtek a határidők, stresszessé vált a helyzet. Ilyenkor mindig számíthatok nagyjából bárkire a csapatomból, aki besegít vagy kicsit segít lazítani a határidőn, de a gyakornokok között is nagy az összetartás. Előfordult már, hogy kisegítettük egymást ilyen helyzetben.

Látsz előrejutási lehetőséget?
Mindenképpen! Sok kolléga kezdett gyakornokként a cégnél, és mára komoly pozicíóba kerültek. Az Unilevernél világos a karrierút és minden támogatás adott, hogy a gyakornokok elinduljanak rajta.

Mik a terveid a jövőre nézve?
Szeretnék tanulni és fejlődni az Unilevernél, kihozni a maximumot magamból és a lehetőségekből. Utána meglátjuk, hogy hogyan alakulnak a dolgok. Az biztos, hogy a közeljövőben szeretnék a marketinges pályán maradni.

Tudnál pár tanácsot adni azoknak, akik most kezdenek állást keresni?
Leginkább azt, hogy vágjanak bele! Ezek a tapasztalatok nagyon értékesek, mind szakmai, mind önismereti szempontból. A másik, hogy ne legyen elég egy jól hangzó cégnév a döntéshez, sokaktól hallottam már, hogy ebbe a hibába estek. Gondolják át, hogy mit szeretnének, milyen terület passzol hozzájuk a legjobban és ez alapján jelentkezzenek egy pozícióra egy adott céghez. Az Unilever például egy kiváló választás lehet!

Kövess minket a Facebookon, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Kövess minket Facebookon

A Colibri csapata olyan projektekkel foglalkozik, melyek során összegyűjti azokat az egyetemistákat, akik hajlandóak időt, energiát fektetni a saját fejlődésükbe és tudatosan készülnek az egyetem utáni létre. Ennek keretében szervezünk kampányokat, előadásokat, tréningeket és kívánjuk hozzájuk közelebb hozni a megfelelő cégeket.

Legolvasottabb híreink

Cikkek képekben